Április 12. Péntek, Gyula

Érkezik a hidegfront

Előrejelzés
2022. április 14. 18:00
null

Nagypénteken északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet. Az ország északi felén többfelé, délen elszórtan várható záporeső. Az északnyugati szél megerősödik. ÉNy-on 15-18, máshol még 19-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton anapsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Egy összeáramlás hatására délután a Duna-Tisza-közén, majd este a Duna vonalában fordul elő többfelé eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Erős lehűlés várható: délután már csak 10-17 fok lesz.

Húsvét vasárnap adélelőtti napos időt követően délután erősen gomolyfelhős lesz az ég. Keleten elszórtan alakul ki zápor. Reggel 0, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északias szél erős marad.

Húsvét hétfőn délkelet, kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan valószínű zápor, hajnalban hózápor is lehet. Hűvös, kellemetlen idő lesz, délután is csak 9-13 fok várható. Az északi szél élénk marad.

Kedden aváltozóan felhős égből elszórtan előfordulhat zápor. Egyelőre marad a hűvös idő: délután még mindig csak 10-11°C ígérkezik.

(fotó: Cyclonerik)

szelesesőfagyzáporhidegfronthétvégehúsvétlehűlésfagyosszélhózápor