Május 5. Vasárnap, Györgyi

Szerdán esővel indulhat a nap

Előrejelzés
2022. március 14. 18:00
null

Kedden, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján eleinte csak fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól egyre vastagabb lesz a felhőzet. Estétől északon már kisebb eső, záporeső is előfordul. A délkeleti szél megélénkül. 10-15 fok várható.

Szerdán hajnalban a DNy-i tájakat leszámítva többfelé várható eső (északkeleten havas eső, hó sem kizárt); majd reggeltől keletre szorul vissza a csapadék. A déli óráktól ÉK felől szakadozik a felhőzet, de egy-egy zápor még ekkor is előfordulhat. Az északi szél megerősödik. 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön reggel délen ködfoltok képződnek, melyek hamar feloszlanak. Ezek után napos, gomolyfelhős idő valószínű. Csapadék nem lesz. 9 és 14 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken délen és nyugaton lehetnek rétegfelhők, máshol többórás napsütés ígérkezik, kevés fátyolfelhővel. Száraz időnk lesz. Az ÉK-i szél többfelé megélénkül. 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén változóan felhős időre van kilátás, de mindkét nap lehet legalább pár órás napsütés is. Eső nem fordul elő. Fagyosak lesznek a reggelek, délutánonként is csak 5-11 fok valószínű. Az ÉK-i szél szombaton még élénk lesz, aztán vasárnapra gyengül.

(fotó: Szalai Viktor)

szelesesőfagymárcius 15fagyosmárciusnaposszélhavas eső