Június 13. Csütörtök, Anett

Országos eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön borult lesz az ég, és DNy felől sokfeléalakul ki kiadós eső, zápor. Országszerte lesz csapadék. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. Kettős fronthatással számolhatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken marad a borongós, csapadékos idő: kora délutánig többfelé, délutántól főleg keleten lesz további eső, sőt a Tiszántúlon zivatarok is kitörnek. Többfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 5-15 fok között változik a hőmérséklet (ÉNy-on lesz a leghűvösebb).

Szombaton erősen felhős lesz az ég, és szórványosan további záporesők lesznek. Estétől északnyugaton és a hegyekben havas eső, havazás is lehet. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap hajnalban elszórtan lehet vegyes csapadék (zápor, hózápor), majd az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására csökken, szakadozik a felhőzet. Mindössze 3-9 fok lesz délután.

Hétfőn eleinte változóan, majd ismét erősen felhős lesz az ég, és estétől már előfordulhat eső, zápor. Marad a hűvös idő: 5-12°C valószínű délután.

(fotó: Kortyis Dávid)