Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Nagy eső, erős lehűlés jön!

null

Kedden napközben egyre vastagabb fátyofelhőzet érkezik, de ebből estig csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél megélénkül. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - néhol akár 25 fokos nyárias meleg is lehet.

Szerdán tovább vastagszik a hazánk felett a felhőtakaró, és késő délutántól elszórtan (először főleg ÉK-en, majd máshol is) várható eső, zápor. Erős, néhol viharos lesz a DNy-i szél. 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön borult időre számíthatunk, szinte országos esővel. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 10-17 fok valószínű. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, délelőttig újabb csapadék lehet, majd átmeneti szünet következik. Az ÉNy-i szél erős lehet. 7 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton újra beborul az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. Tovább hűl a levegő, délután már csak 2-9 fok lesz. A magasabban fekvő tájakon havas eső válthatja fel az esőt.

(fotó: Tóth Erzsébet)