Május 29. Szerda, Magdolna

Nyugaton napos, keleten felhős

null

Vasárnap aDunántúlon sok napsütésre, a Dunától keletre nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk. Eső nem lesz. A déli, délkeleti szél megélénkül. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a hajnali párásság megszűnése után délelőtt többórás napsütés várható, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső csak késő estétől lehet. 7-14 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél élénk marad.

Kedden hajnalban a középső tájakon, délelőtt keleten valószínű eső, záporeső. Délután aztán északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet. 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán reggel többfelé képződik köd, mely az északkeleti tájakon tartósabban megmaradhat. Nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég. A délnyugati szél megélénkül. 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön erősen felhős, párás időre van kilátás. Kisebb eső, szitálás főleg a hajnali, reggeli órákban fordul elő. Délutánra csökken a felhőzet. 9 fok körül alakul csúcsérték.

Pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk, melyekből elszórtan fordul elő zápor. A délnyugati szél északnyugatira fordul és megerősödik. Akár 15 fok is lehet.

(fotó: Rugási János)