Június 22. Szombat, Paulina

Hózáporok, majd erős fagyok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn északkelet, kelet felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki hózáporok, havas eső záporok, vagy záporok. Az északkeleti szél megerősödhet. A tél utolsó napján télies időre számíthatunk. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, csak estefelé északkeleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Nem lesz csapadék. Lassan mérséklődik az északkeleti légmozgás. Reggel országos fagy lesz, délután is csak 3-9°C valószínű.

Szerdán marad a napos időjárás általában, de a Tiszántúlon lehetnek tartósan rétegfelhős tájak is. Csapadékra nem kell számítani. Reggel -13 és -3, délután +4 és +9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön anapsütés mellett a nap második felében észak felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol hózápor is előfordul. Megélénkül az északnyugati szél. 5-10 fok várható.

Pénteken napos, és tartósabban rétegfelhős területek váltakoznak. Az északnyugati szél élénk marad. Csapadék nem valószínű. Marad a +7 fok körüli maximum.

(fotó: Járvás József)