Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Hajnali havazás

null

Szerdán reggelig többfelé (délnyugaton csak néhol) várható csapadék: havazás, havas eső várható, a Tiszántúlon végig szilárd lehet a halmazállapot. A délelőtt folyamán északnyugat felől csökken a felhőzet, és a gyorsan vonuló felhőkből elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél megerősödik. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől szakadozott felhőzet érkezik, melyből elszórtan alakul ki kisebb eső, szitálás. Fokozatosan mérséklődik, majd DNy-ira fordul a légmozgás. Reggel -2, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken aDunántúlon lesz szakadozottabb a felhőzet, itt kevés napsütés is lehet. A borúsabb keleti, északkeleti területeken kisebb vegyes csapadék előfordulhat. +9 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, de ÉK-en több fokkal hidegebb lesz.

Szombaton hajnalban záporokkal hidegfront vonul át hazánk térsége felett, majd többórás napsütés következik felhőátvonulásokkal. Megerősödik az ÉNy-i szél. Marad az 5-10 fokos enyhe idő.

Vasárnap északkeleten, keleten felhős, máshol részben napos időre van kilátás. Csak elvétve alakul ki zápor. Reggel 0, délután +7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

(észlelőnk korábbi képe)