Május 25. Szombat, Orbán

Enyhe, de változékony idő lesz a héten

null

Hétfőn aködfoltok megszűnése után délelőtt napos idő várható, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől már kisebb eső, záporeső is kialakul. A déli, délkeleti szél megélénkül. Reggel -1, délután 11 fok körül várható a hőmérséklet.

Kedden az erősen felhős égből reggelig keleten, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. 7 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél északkeletire fordul.

Szerdán délelőtt csökken, délután ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnalban, illetve estétől fordul elő csapadék. A délnyugati szél megélénkül. 9-14 fok valószínű délután.

Csütörtökön délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd délután csökken a felhőzet, ekkor már csak futó záporok fordulnak elő. Délutántól, estétől megerősödik az északnyugatira forduló szél. A maximum 10-15 fok között alakul.

Pénteken hajnalban még lehetnek záporok, majd a napsütésé lesz a főszerep. Mérséklődik a légmozgás is. Marad a tavaszias, 10-16 fokos hőmérséklet.

(fotó: Posza Róbert)