Július 27. Szombat, Liliána, Olga

ÉK-en még tél, DNy-on már kora tavasz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken az ország északkeleti felén borongós időre számíthatunk, és főleg a nap első felében fordul elő hószállingózás, havas eső. Ezzel szemben az ország délnyugati felén szakadozottabb lesz a felhőzet, kevés napsütés is várható. A délnyugati szél néha megélénkül. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet általában (ÉK-en hidegebb lehet).

Szombat reggelig még előfordul vegyes halmazállapotú csapadék, majd később - a megerősödő északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, és délutánra kisüt a nap. Marad az 5-11 fokos maximum.

Vasárnap északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, a több napsütés délen várható. Számottevő csapadék nem lesz, de az északi tájakon hószállingózás, havas eső előfordulhat. +7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn délutánig az erősen felhős égből szórványosan fordul elő csapadék, majd szakadozik a felhőzet. Ismét megerősödik az ÉNy-i szél. 7-12 fok valószínű.

Kedden csökken a felhőzet, esetleg futó zápor fordulhat elő a gyorsan vonuló felhőkből. Erős marad a légmozás. 10 fok fölé melegszik a levegő.

(észlelőnk fotója)