Május 23. Csütörtök, Dezső

Az erős szél hatására kisüt a nap

null

Szombaton hajnalban még elszórtan előfordul kisebb eső, zápor; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel 0 fok körül, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél.

Vasárnap délelőtt még változóan felhős lesz az ég, főleg délen pár órás napsütéssel; majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, a hegyekben havas eső csak az esti óráktól fordul elő. 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn délig még erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor. Délután csökken a felhőzet, már csak futó zápor fordul elő. Egyre többfelé süt ki a nap. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódhat. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad az 5-10 fokos maximum.

Kedden a sok napsütést követően északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délután elszórtan fordul elő zápor. Erős marad az északnyugati légmozgás. 4-9 fok lesz.

Szerdán többórás napsütésre, kora tavaszias időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 9-14 fokot.

(fotó: Pap Miklós)