Július 16. Kedd, Valter

Záporokat, hózáporokat hoz a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn hidegfront érkezik, melynek hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól szórványosan alakul ki zápor, havas eső zápor, északkeleten hózápor is. Az északnyugati szél nagy területen fokozódhat viharossá. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden általában többórás napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak. Számottevő csapadék nem alakul ki. Délutánig erős marad az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán hajnalra ködfoltok képződnek, melyek a reggel folyamán feloszlanak. Ezt követően változóan rétegfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön hidegfront okoz erősen felhős időt, illetve délutántól záporokat, majd hózáporokat. A Tiszántúlon tartósabb hóesés is lehet. Megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre marad a +5 fok körüli maximum.

Pénteken többfelé erős, olykor már viharos északnyugati szélre van kilátás. Hózápor elszórtan fordul elő. Reggel -5, délután már csak +2°C körül alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Takács Fanni)