Június 16. Vasárnap, Jusztin

Viharos szél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden az erősen felhős égből főleg az ország északi, északkeleti felén fordulhat elő eső, záporeső. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Erős melegfronti hatás érvényesül.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, amit délutántól a Dunántúl nyugati, majd déli tájain havas eső, a magasabban fekvő tájakon hó válthat fel. Délelőtt 10, délután már csak 5°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen bukkan elő a nap. Délután már csak futó zápor, vagy hózápor fordul elő. Az ÉNy-i szél eleinte erős lesz, majd veszít erejéből. 3-8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken reggelre többfelé képződik köd, mely a délelőtt folyamán megemelkedik és rétegfelhőzet alakul ki. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. Reggel már országszerte fagyhat, délután is csak +1, +6 fok lesz.

Szombaton borult idővel indul a nap, és hajnalban, illetve reggel több helyen hullhat a hó, délen az eső, havas eső. Napközben marad a borongós idő. +2, +3 fok körül alakul a csúcsérték.

(fotó: Hajbel Erik)