Május 23. Csütörtök, Dezső

Szerdán viharos széllel jön a front

null

Hétfőn erősen felhős időre számíthatunk, és észak felől elszórtan alakul ki kisebb eső, záporeső. Délutántól aztán átmenetileg csökken a felhőzet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggelre főleg a Dunántúlon képződnek ködfoltok. Északkeleten szórványosan, máshol néhol fordul elő eső, záporeső. A délnyugati szelet többfelé erős, néhol már viharos széllökések kísérik. Marad a 11 fok körüli kora tavaszi idő.

Szerdán a borult égből többfelé várható eső, amit a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás válthat fel (a Mecsekben pár cm-es hótakaró is kialakulhat). Az északnyugatira forduló szél többfelé lesz erős, hidegfront érkezik. Reggel 10, délután már csak 5°C körül valószínű a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte marad a borongós idő, majd az erős ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet. Csak futó zápor, vagy hózápor fordul elő. Reggel 0, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken országos fagyra készülhetünk reggel, majd a többórás napsütés hatására +4, +5°C köré melegszik a levegő. Csapadék nem várható.

(fotó: Pap Miklós)