Május 25. Szombat, Orbán

Szerdáig kora tavaszias

null

Vasárnap reggelre többfelé képződik köd, mely északkeleten tartósabban megmaradhat. Változóan felhős lesz az ég, szitálás, ködszitálás csak északkeleten fordulhat elő. Általában 7 és 15°C között alakul a hőmérséklet. A déli, délnyugati szél néha megélénkül.

Hétfőn erősen felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esővel, szitálással. A nyugati, északnyugati szél megerősödhet. Marad a kora tavaszias enyheség: +11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden erősen felhős idő valószínű, de csak elvétve alakul ki záporeső. A délnyugati szél napközben fokozatosan megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A csúcsérték 7 és 14 fok között valószínű.

Szerdán erősen megnövekszik a felhőzet, és a nap második felében már több helyen lehet eső, záporeső. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél lesz erős, olykor viharos. Délután hidegfront érkezik. A front előtt még +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön estig erősen felhős lesz az ég, de már csak futó zápor, majd hózápor fordulhat elő. Erős marad az északnyugati légmozgás. +5 fok köré csökken a hőmérséklet.

(észlelőnk korábbi fotója)