Június 13. Csütörtök, Anett

Ragyogó januári napsütés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, inkább csak délnyugaton lehet kevés felhő - de csapadék itt sem alakul ki. Az északias szél megélénkül. Reggel -15és -2, délután -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön egy gyenge melegfront érkezik, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, de inkább csak egészen északkeleten fordul elő hószállingózás. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél élénkül meg. Keleten marad a fagy, máshol +2, +3 fok is lehet.

Pénteken az ország keleti felén akár egész nap párás, rétegfelhős, néhol ködös idő várható. Ezzel szemben a Dunántúlon többórás napsütés várható. Az északnyugati szél nyugaton megerősödik. Nyugaton +1 és +6, keleten -5 és +1 fok között változik a hőmérséklet.

Szombaton aDunántúlon változóan (réteg)felhős, a Tiszántúlon akár tartósan ködös idő lesz. Napsütés elsősorban a Duna-Tisza-közén lehet. Az esti óráktól északkeleten ónos eső, hószállingózás előfordulhat. Estig élénk, a Dunántúlon erős lesz az ÉNy-i szél. -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap marad a kettősség: a Dunántúlon változóan felhős, részben napos idő lesz; míg keleten, északkeleten párás, felhős, fagyos idő valószínű. Utóbbi tájakon továbbra is lehet hószállingózás, ónos szitálás. -1, +6 fok lesz.