Május 29. Szerda, Magdolna

Napos, de még szeles

null

Kedden atöbbórás napsütés mellett nyugaton réteg-, keleten fátyolfelhők lehetnek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délutánig erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. +5 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szerdán reggel északkeleten, délutántól délnyugaton lehet napsütés, máshol inkább rétegfelhős lesz az ég, de csapadék továbbra sem fordul elő. Reggel -4, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön areggeli ködfoltok feloszlása után napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délután szórványosan várható havas eső zápor, majd hózápor. Az északnyugati szél mind több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 2-7°C lesz.

Pénteken észak, északnyugat felől felhőátvonulások lesznek, és elszórtan alakul ki hózápor. A hajnali órákban DNy-on néhány cm-es hó is hullhat. -1 és +4 fok közé gyengül a nappali felmelegedés. Erős marad az ÉNy-i szél.

Szombaton marad a szeles idő gyakran megnövekvő felhőzettel. Elszórtan valószínű továbbra is hózápor, kisebb havazás. Reggel már kemény fagyok lesznek, délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

(fotó: Kozma Enikő)