Június 20. Csütörtök, Rafael

Keleten zúzmarás köd, máshol ragyogó napsütés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken keleten egész nap borult időre számíthatunk, zúzmarás köddel hószállingózással, ónos szitálással. Ezzel szemben az ország nagy részén sok napsütés várható, csak estefelé növekedhet a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Általában 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten egész nap fagyhat.

Szombaton keleten folytatódhat a borongós, ködös idő hószállingózásokkal. Máshol változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Napközben fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk szél. +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, de keleten jóval hidegebb lesz.

Vasárnap reggelre kelet felől terjeszkedik a köd, majd napközben sokfelé rétegfelhős lesz az ég, jóval kevesebb napsütés ígérkezik. Reggel főleg északon előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. A Dunától keletre egész nap fagyhat, a Dunántúlon +1, +5 fok valószínű.

Hétfőn egy hidegfront hatására mindenhol felszakadozik a rétegfelhőzet, és a front felhőzetéből elszórtan fordul elő zápor, hózápor. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. 3-10 fok közé enyhül a levegő.

Kedden tovább csökken a felhőzet, már többórás napsütés valószínű. Az északi, északnyugati szél estig erős marad. 0-5 fok közé hűl a levegő.

(kép: Szabó Bálint)