Június 21. Péntek, Alajos

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány cm-es hó. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Pénteken atöbbórás napsütés mellett észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesznek hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős lehűlés várható: délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon lesznek tartósabban felhős tájak - és itt szállingózhat a hó is. Továbbra is erős lesz az északi, északnyugati szél. Marad a hideg idő +1 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen lehet havazás, amit havas eső válthat fel. Máshol rétegfelhős, részben napos lesz az ég. -2 és +2 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfőn nagyrészt napos, hideg téli időre van kilátás. Csapadék esetleg a nyugati tájakon lehet. Reggel -12 és -3, délután -2 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Mészáros Tamás)