Május 29. Szerda, Magdolna

Hidegebb, szelesebb idő

null

Csütörtökön reggelig délen, délkeleten még előfordul eső, délnyugaton havas eső, hó; majd észak, északnyugat felől csökken a felhőzet. Délután már mindenhol várható napsütés. Estefelé északkeletre újabb felhők érkeznek, itt hózápor is kialakulhat. Többfelé lesz erős az ÉNy-i szél. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken estig többórás napsütésre, kevés felhőre és száraz időre számíthatunk. Estétől aztán dél felől megnövekszik a felhőzet. Reggel -5, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de a Dunántúl nyugati tájain kevés napsütés is valószínű. A Duna-Tisza-közén havazásra, havas esőre, a Tiszántúlon esőre van kilátás. Estétől a Tiszántúlon is lehet már szilárd halmazállapot. Mindössze fagypont körül alakul a csúcsérték, igazi téli időnk lesz. Gyenge marad a légmozgás.

Vasárnap nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég. A Dunától keletre továbbra is lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Az északias szél néha megélénkül. Reggel -4, délután +1 fok körül változik a hőmérséklet.

Hétfőn az élénk északnyugati szél hatására mindenhol csökken a felhőzet, és legalább pár órára kisüt a nap. +2, +3 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

(észlelőnk korábbi fotója)