Június 21. Péntek, Alajos

Havas lehet a reggel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton hajnalban észak, északnyugat felől havazás kezdődik, reggelre az északkeleti tájakat leszámítva már többfelé hullhat a hó. A Nyugat-Dunántúlon havas eső is várható. A délelőtt folyamán gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területensüt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. -1 és +3 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és szórványosan számíthatunk havazásra, havas esőre. Keleten a megnövekvő felhőkből elszórtan fordul elő hózápor. A legtöbb napsütés a Duna-Tisza-közén valószínű. Reggel -7, délután +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn az ország nagy részén többórás napsütés várható, de az Alpokalján borongós marad az idő, és itt szállingózhat a hó. Még mindig élénk lesz az északnyugati légmozgás. Délután fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki kisebbb havazás, hószállingózás, nyugaton havas eső, ónos eső is. Fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. 0-5 fok várható.

Szerdán eleinte csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól szórványosan fordulhat elő hószállingózás, ónos eső. Végig élénk marad az északnyugati szél. Marad a 0-5 fok közötti maximum.