Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Eső, majd hó érkezik

null

Szombaton északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó valószínű. Az este, illetve éjszaka folyamán máshol is havazás válthatja fel az addigi esőt. Eleinte a DNy-i szél lesz erős, majd az ÉNy-ira forduló szél viharossá fokozódik. +5, +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban a Tiszántúlon is megszűnik a vegyes csapadék, majd a felhőátvonulásokból záporok, később hózáporok alakulnak ki. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. 7 és 12 fok közé enyhül a levegő.

Hétfőn eleinte DNy, majd ÉNy felől növekszik meg a felhőzet, és szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Reggel -3, délután +5°C körüli értékeket mérhetünk.

Kedden hajnalban még többfelé lehet eső, havas eső, majd csökken a felhőzet az ismét viharossá fokozódó szél hatására. Délután 2-9 fok várható.

Szerdán marad a borongós, szeles idő. A nap első felében több helyen fordulhat elő hó, havas eső, majd szakadozik a felhőzet. +4 és +10 fok között változhat a csúcsérték.

(fotó: Atom Ant)