Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

ÉK-re nem hoz enyhülést a melegfront

Előrejelzés
2022. január 12. 18:00
null

Csütörtökön északnyugat felől többször megnövekszik a felhőzet, de esetleg északkeleten fordulhat csak elő hószállingózás, vagy szitálás. -2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk.

Pénteken északkeleten, keleten tartósan ködös, borult időre számíthatunk hószállingózással, ónos szitálással. Ugyanakkor az ország nagyobbik nyugati részén sok napsütés valószínű, csapadék nélkül. Általában 5-10, de a tartósan ködös tájakon csak -5, 0 fok között várható a hőmérséklet.

Szombaton északkeleten továbbra is tartósan ködfelhős, fagyos idő lesz. Máshol változóan rétegfelhős időre van kilátás, a legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. +6 fok körüli értékeket mérhetünk, de ÉK-en egész nap fagyni fog.

Vasárnap az ország nagy részén már rétegfelhős, szürke idő valószínű, inkább csak délnyugaton lesznek napos tájak. Zúzmara, hószállingózás főleg északkeleten alakul ki. -3 és +5 fok között változhat a csúcsérték.

Hétfőn egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakul ki zápor, vagy hózápor. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős, olykor viharos. A maximum +5 fok körül várható.

(fotó: Szabó Ádám)

szelestélnapsütészúzmarafagyosnaposszélköd