Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Délkeleten havazhat

Előrejelzés
2022. január 07. 18:00
null

Szombaton délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a Dunántúlon változóan felhős idő marad pár órás napsütéssel. A kb. Baja-Miskolc vonaltól keletre várható csapadék: mely intenzítástól függően lehet havas eső, hó. A fagyos reggel után +1, +2 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap délkelet és északnyugat felől is terjeszkedik a felhőzet, és szórványosan lehet hószállingózás, kisebb havazás, délen havas eső, ónos eső is előfordul. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn északkelet felől átmenetileg csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Reggelig délnyugaton szállingózhat a hó, majd délután keleten fordul elő gyenge eső. Élénk lesz az ÉK-i szél. +1, +6°C köré enyhül a levegő.

Kedden estig erősen felhős lesz az ég a Dunántúlon, itt hószállingózás előfordulhat. Máshol többórás napsütés is valószínű. +1, +7 fok várható délután. Az északias szél több helyen lesz erős.

Szerdán az élénk északkeleti szél hatására tovább csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik. Csapadék nem alakul ki. Reggel -6, délután +3 fok várható.

(fotó: Anita Platner)

téljanuárfagyhidegfagyosszélhavas eső