Június 20. Csütörtök, Rafael

A középső tájakon többórás napsütés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton északkeleten, keleten tartósan ködös, borult idő várható. A Dunántúl nyugati felén rétegfelhős lesz az ég, míg a középső tájakon sok napsütésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon reggel szitálás kialakulhat. Fokozatosan gyengül az eleinte még élénk északnyugati szél. +5 fok körül alakul csúcsérték, de a Tiszántúlon egész nap fagyhat.

Vasárnap hajnalban nyugat felé terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, így reggelre már többfelé borult, párás lesz a levegő. Hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon előbukkanhat a nap, máshol azonban marad a borult, hideg idő. A hőmérséklet a napos nyugati tájakon +6, máshol 0 fok körül alakul. Gyenge marad a délkeleti szél.

Hétfőn az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására felszakad a ködfelhőzet, és felhőátvonulások lesznek. Főleg este fordulhat elő zápor. +1 és +9 fok közé enyhül a levegő.

Kedden az ország nagy részén csökken a felhőzet, de a Nyugat-Dunántúlon egész nap borongós idő valószínű, és itt kisebb eső is kialakulhat. Napközben veszít erejéből a szél. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változóan felhős idő ígérkezik, csapadéknélkül. Tovább gyengül a szél és délnyugatira fordul. 0-5 fok várható délután.