Június 14. Péntek, Vazul

Viharos széllel lehűlés kezdődik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap a Dunántúl délnyugat felén többórás napsütésre számíthatunk, míg máshol erősen (réteg)felhős lesz az ég. Főleg délutántól fordulhat elő kisebb eső, az éjszaka folyamán északkeleten havas eső, hószállingózás is kialakulhat. Sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos az északnyugati szél. 3-9 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Hétfőn reggel délen és nyugaton még kialakulhat kisebb eső, majd havas eső, vagy hózápor. Napközben aztán felhőátvonulások várhatók, melyekből elszórtan lehet hózápor. +1 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet. Az ÉNy-i szél továbbra is erős, olykor viharos lesz.

Kedden megnyugszik az idő, többórás napsütésre van kilátás. Esetleg északkeleten fordulhat elő hózápor. Hajnalban, reggel még élénk lesz az északnyugati szél, majd mindenhol gyengül a légmozgás. -2 és +3 fok között várható a maximum, igazi téli napunk lesz.

Szerdán nyugat felől terjeszkedik a rétegfelhőzet, de keleten még lehet némi napsütés. Elszórtan lehet hószállingózás. A déli szél néha megélénkül, a magasban megelegedés kezdődik. Kemény fagyok lesznek reggel -11, -3°C-os minimumokkal, délután is fagypont körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, párás idő valószínű, de számottevő csapadék még nem alakul ki. Elvétve azonban előfordulhat ónos szitálás, szitálás, hószállingózás. A csúcsérték +1, +2 fok körül várható.

(fotó: Czimer Ági)