Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Viharos szél, ÉNy-on hófúvás veszély!

Előrejelzés
2021. december 11. 18:00
null

Vasárnap aDunántúlon változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. A keleti tájakon erősen megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon többfelé, a Duna-Tisza-közén elszórtan lehet csapadék: a kezdeti esőt havas eső, hó válthatja fel. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, így az északnyugati havas tájakon hófúvásra is fel kell készülni. 0-5°C várható.

Hétfőn reggelig a Tiszántúlon még szállingózhat a hó, majd keleten csökken a felhőzet, és többórás napsütés valószínű. A Dunántúlon ugyanakkor borongós idő lesz, és elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás. Az eleinte még erős légmozgás fokozatosan gyengül. Reggel -3, délután +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden az északkeleti területeken lehet kevés napsütés, máshol inkább már párás, ködfelhős lesz az idő. Szitálás, ónos szitálás kialakulhat. Gyenge lesz az északnyugati szél. Reggel gyenge fagy, délután +3 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökönerősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Észak felől elszórtan fordul elő havas eső, szitálás, vagy hószállingózás. Csak kevés helyen élénkül meg a légmozgás. A hőmérsékletben alig lesz változás: reggelente fagyhat, délutánonként 0-5 fok ígérkezik.

(fotó: shutterstock)

viharszélviharviharosfúváspáraködösszélfelhősköd