Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Vegyes csapadék jön a hétvégén

null

Pénteken adélelőtti órákig a Tisza vonalában lévő összeáramlási zóna mentén még előfordul havas eső, hózápor, majd ott is csökken a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Főleg a nap első felében lesz még erős az északnyugati szél. Reggel 0, délután +4°C körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, illetve dél felől rétegfelhőzet érkezik hazánk térsébe. Estig ugyanakkor nem lesz még csapadék. Reggel -5, délután +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. A délnyugati szél néha megélénkül.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: északon inkább hó, máshol eső, havas eső valószínű. Estétől erősödhet a csapadék intenzitása, és a Dunántúlon többfelé lehet havazás, keleten eső. Reggel gyengén fagyhat, délután is csak +1, +3°C ígérkezik.

Hétfőn, mikulás napja hajnalban a középső és az északi tájakon havazással kezdődhet. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, de az északkeleti, keleti tájakon kora estig lehet vegyes csapadék: havas eső, hó, a Tiszántúl nagy részén eső. Az északi, északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 0-5 fok lesz délután.

Kedden kezdetben erősen felhős lesz az ég, de napközben szakadozik a felhőzet, és kevés napsütés is lehet. Párás lesz a levegő, a magasabban fekvő tájakon zúzmarás köd képződik. Az északi szél élénk marad. Reggel országos fagy lesz, délután is csak +2, +3 fok valószínű.

(fotó: Attis Photography)