Június 21. Péntek, Alajos

Országos fagy

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton areggeli napsütést követően északnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. Országos fagy lesz reggel -10, -2°C-os értékekkel, délutánra is csak +1, +6°C közé melegszik a levegő. Késő estétől északnyugaton esőzés kezdődhet. A déli, délnyugati szél megélénkül.

Vasárnap hajnalban sokfelé várható csapadék: az ország nagy részén eső, de a kb. Budapest-Tiszafüred vonaltól északra havazás. Napközben csökken a csapadékhajlam, ekkor inkább szórványosan lehetnek csak gyenge esők, szitálás. Este aztán újabb csapadékhullám érkezik: ekkor a Dunától keletre várható kiadós csapadék: nagyrészt eső, de az Északi-középhegységben végig havazhat. Inkább csak estétől élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. +1 és +6 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfőn reggelig északon még havazhat, illetve a Tiszántúlon eshet az eső. Napközben aztán nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Az ÉNy-i szél élénk lesz. +4, +5 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Kedden változóan rétegfelhős időre van kilátás, a legnagyobb esély napsütésre a középső tájakon lesz. Elszórtan lehet havas eső, hózápor. Reggel -3, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős idő valószínű, de számottevő csapadék nem lesz. A délkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. +5 fok köré enyhül a levegő.

(fotó: észelőnk korábbi képe)