Május 25. Szombat, Orbán

Jelentős enyhülést hoz a karácsony

null

Szerdán délelőtt még lehetnek rétegfelhős tájak, aztán délután észak felől csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. Az északias szél gyenge marad. Reggel -6, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet - lesznek tájak, ahol egész nap fagyni fog.

Csütörtökön borultságig növekszik a felhőzet, de csak késő estétől északon, északkeleten fordulhat elő hószállingózás, vagy ónos eső. A déli szél megélénkül. Északkeleten, északon kitart a hideg, fagyos idő, de a Dél-Dunántúlon már +5 fok köré enyhülhet a levegő.

Szenteste napján délnyugaton a délelőtti órákig változóan felhős időre számíthatunk, pár órás napsütéssel, majd délután erősen megnövekszik a felhőzet. Az ország többi részén borongós idő lesz, és elszórtan alakul ki eleinte vegyes csapadék, majd eső. 2 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Karácsony első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország északkeleti, keleti felén többfelé, nyugaton csak elszórtan valószínű eső, záporeső. +10 fok körüli értékeket mérhetünk. A délnyugati szél gyakran lesz élénk.

Karácsony második napján erősen felhős, párás időre van kilátás. Elszórtan fordulhat elő kisebb eső, szitálás. 5 és 13 fok között alakul a csúcsérték.

(fotó: Cyclonerik)