Május 25. Szombat, Orbán

Főleg a középső tájakon lesz napsütés

null

Pénteken aDunántúlon és a Tiszántúlon rétegfelhős maradhat az ég, párás maradhat a levegő; de az ország középső részén többórás napsütésre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel 0, délután +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, és ismét a középső területeken várható a több napsütés. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a nyugati szél eleinte erős, később élénk lesz. +1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggelig az északkeleti tájakon előfordulhat hószállingózás, ónos szitás, havas eső, majd később az északnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan alakul ki kisebb eső, szitálás. Az északnyugati szél ismét többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. +4, +9 fok közé enyhülhet a levegő.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók, melyekből elszórtan alakul ki hózápor. Estig erős maradhat a szél. Erős lehűlés kezdődik: délután már csak 0-5 fok ígérkezik.

Kedden és szerdán változóan felhős idő valószínű, pár órás napsütés mindenhol lehet. Kemény fagyok lehetnek, -10, -3°C-os értékekkel, délutánonként is már csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet. Karácsonyra további lehűlés, igazi téli idő jöhet.

(fotó: Atom Ant)