Június 13. Csütörtök, Anett

Felhős, párás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken erősen felhős, párás, néhol tartósan borult, ködös idő lesz. A Tiszántúlon elszórtan lehet kisebb eső, havas eső, míg a Dunántúlon ködszitálás, zúzmara-lerakódás lehet. -1 és +5°C között alakul a hőmérséklet. Foltokban rossz látási viszonyokra kell készülni.

Szombaton reggelre többfelé képződik köd, melyből szitálás, ónos (!) ködszitálás, hószállingózás is előfordul. Napközben észak felől csökken a felhőzet, itt kevés napsütés is lehet. Az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik. +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon, majd a Duna-Tisza-közén is várható csapadék: eleinte eső, ónos eső, amit egyre inkább havazás vált fel. A Dunántúlon gyengén felhős lehet az idő. Az északi, északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. 0-5°C valószínű.

Hétfőn aTiszántúlon délelőttig még szállingózhat a hó, majd csökken a felhőzet. A Dunántúlon rétegfelhős lesz az ég. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. A fagyos reggel után +3 fok köré enyhül a levegő.

A folytatásban megnyugszik felettünk a légkör, a szél is veszít erejéből, így egyre inkább tartósan felhős, szürke, párás idő várható. Szitálás, hószállingózás egyre inkább jellemző lehet.

(fotó: Baranyi Beatrix)