Május 21. Kedd, Konstantin

Fagyos, de napos

Előrejelzés
2021. december 20. 18:00
null

Kedden asok napsütés mellett délután megnövekszik a fátyol-, majd a rétegfelhőzet, de hózápor esetleg északkeleten fordulhat csak elő. Fokozatosan gyengül az északnyugati szél. -1 és +3 fok között alakul a csúcsérték.

Szerdán változóan felhős idő lesz, de emellett mindenhol várható legalább néhány órás napsütés is. Csapadék nem lesz. Kemény fagyokra készülhetünk reggel, és délután is csak fagypont körül alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Csütörtökön erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte nem várható csapadék, majd késő estétől az északi tájakon már kialakulhat hószállingózás, majd havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén még egész nap fagyhat, de délnyugaton már +6 fokos enyheség lehet. A déli szél egyre melegebb levegőt hoz.

Szenteste napján erősen felhős időre van kilátás. Főleg az ország északkeleti felén lehet szórványos csapadék: hajnalban még hó, ónos eső, majd csepergő eső valószínű. A déli szél egyre inkább megélénkül. 3 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Karácsony első napján borongós idő lesz, és szórványosan fordul elő eső, szitálás. 5 és 12 fok között változhat a hőmérséklet, a déli, délnyugati tájakon lehetnek 10 fok feletti maximumok. A déli, délnyugati szél többfelé lesz élénk.

(fotó: SZG - Szabó Gábor)

szelesesőfagynapsütéskarácsonynaposmelegedéshózáporenyhülés