Február 28. Szerda, Elemér

Északon inkább hó, máshol eső

Előrejelzés
2021. december 04. 18:00
null

Vasárnap reggelig többfelé lesz csapadék: a főváros környékén és az Északi-középhegység térségében havazás, havas eső, másol eső. Délelőtt még délen és keleten lehet eső, majd átmeneti csapadékszünet következik. Délután aztán dél felől újabb adag csapadék érkezik: nagyrészt eső, de azÉszaki-középhegységben újra havazhat. Eleinte a déli, majd az északias szél élénkül meg. 0, +5°C körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a Dunától keletre erősen felhős, vagy borult marad az ég, és további eső, északon havas eső, hó valószínű. A Dunántúlon szakadozik a felhőzet, itt inkább csak eleinte lehet zápor. Többfelé lesz élénk az északnyugati légmozgás. +3 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden keleten marad a borongós idő, és kisebb eső, szitálás is előfordul. A Dunántúlon a kezdeti napsütés után napközben rétegfelhők érkeznek. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az ÉNy-i szél élénk marad. Reggel -3, délután +3 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás. Pár órás napsütés mindenhol lehet, csapadékra nem kell számítani. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Reggel -11, -2, délután 0, +5 fok várható.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék: eleinte hó, ónos eső, majd egyre inkább havas eső, eső ígérkezik. +4 fok köré enyhül a levegő.

(fotó: shutterstock.com)

esőfagyhavasesősszürkepáradecemberhavas eső