Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Délen nagy esők, északon hó

null

Karácsony első napján eleinte változóan felhős, párás idő lesz ködfoltokkal; majd beborul az ég. Délen sokfelé várható eső, az ország középső sávjában csak elszórtan lehet kisebb eső, szitálás; míg északon havas eső, hó is lehet. Eleinte a délnyugati, majd az északkeleti szél élénkül meg. 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz a legenyhébb idő.

Karácsony második napján anap első felében csökken a felhőzet, északkeleten a nap is előbukkanhat. Délután délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, melynek hatására egyre többfelé várható eső, amit az Alpokalján, majd ÉNy-on máshol is havazás válthat fel. Északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, a maximum a délelőtti órákig beáll, majd lehűlés valószínű.

Hétfőn eleinte sokfelé várható kiadós esőzés, északnyugaton, északon havazás; majd nyugat felől csökken a felhőzet - ezzel egyidejűleg sűrű ködfoltok képződnek. 0, +6 fok várható.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé lehet újabb eső, záporeső. +5, +7 fok körüli enyhe időre van kilátás.

Szerdán az erős északnyugati szél hatására átmenetileg csökken a felhőzet, már csak elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor. 3-10 fok valószínű délután.

(fotó: pixabay)