Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Csütörtökön újabb vegyes csapadék

null

Kedden aNyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre erősen felhős maradhat az ég, a Dunántúl keleti felén naposra fordul az idő. Főleg a Tisza vonalában fordulhat elő kisebb vegyes csapadék. Az élénk északnyugati szél estére mérséklődik. Reggel -5, és 0, délután 0 és +5°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán aködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk: napos és tartósabban rétegfelhős tájak váltakoznak. Csapadék nem lesz. Reggel kemény fagy lehet, délután is csak +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső várható, de északon és nyugaton havazás, havas eső is lehet. A keleti, majd az északi szél élénkülhet meg. Kevéssel fagypont felett valószínű a maximum.

Pénteken erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Eleinte még délen és keleten lehet vegyes csapadék; majd szitálás, ködszitálás, az Északi-középhegységben zúzmara-lerakódás fordulhat elő. 0-6 fok várható.

Szombaton marad a borongós idő, nyugat felől újabb csapadéktömb érkezik: egyre többfelé eredhet el az eső, azÉszaki-középhegység térségében ónos eső, hó is lehet. +3 fok körül várható a csúcsérték.

(fotó: Pap Miklós)