Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Csütörtökön ismét lehet hó

Előrejelzés
2021. december 07. 18:00
null

Szerdán reggelre ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak; ezt követően változóan felhős idő várható. Délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkül. Reggel -4, délután +4°C körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék: a kb. Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű. A Tiszántúlon alig lesz csapadék. 0 és +7 fok között változik a hőmérséklet - a délkeleti tájakon lesz a legenyhébb idő, míg a havas északnyugaton a leghidegebb. A keleti, majd az északnyugati szél megélénkül, ami a Bakonyban néhol hordhatja a havat.

Pénteken erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. A Tiszántúlon fordul elő még vegyes csapadék, máshol csak szitálás, ködszitálás lehet. +1, +3 fok valószínű délután.

Szombaton marad a borongós idő, pára-illetve ködfoltokkal. Napközben a déli tájakon már előfordulhat havas eső, eső. Az északias szél megélénkül. Csak kevéssel alakul fagypont felett a maximum.

Vasárnap borult időre van kilátás, és dél, délkelet felől egyre többfelé várható havazás, keleten azonban inkább eső, havas eső eshet. Hideg téli idő várható, 0°C körüli csúcsértékkel.

(fotó: Pap Miklós)

esőszéldecemberhavazásködhavas eső