Május 21. Kedd, Konstantin

Borongós idő, egyre erősebb széllel

null

Szombaton reggelig párás lesz a levegő, sűrű ködfoltok is képződnek. Szitálás, ónos szitálás is előfordul. Napközben észak felől ugyan szakadozik a felhőzet, de marad a borongós, felhős idő. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap aDunántúlon rétegfelhős lesz az ég, de délután már pár órás napsütés is lehet. A keleti tájakon fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon többfelé, a Duna-Tisza-közén elszórtan lehet csapadék: nagyrészt eső, de az esőt később havas eső, hó válthatja fel. Az északnyugati szél nagy területen fokozódhat viharossá. +3°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn eleinte keleten még lehet vegyes csapadék, majd csökken a felhőzet. Később nyugat felől kezdődik felhősödés, és a Dunántúlon kisebb eső, szitálás is előfordul. Még gyakran lesz élénk az északnyugati légmozgás. Reggel -3, délután +3 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Kedden és szerdán erősen felhős, párás, főleg a Dunántúlon már tartósan ködös időre van kilátás. Inkább csak kedden a keleti területeken lehet kevés napsütés. Reggelente -7, -2, délutánonként -1, +4°C körül alakulhat a hőmérséklet.

(kép: Schphoto)