Június 14. Péntek, Vazul

Boldog új évet kívánunk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szilveszter napján hajnalban keleten még lehet eső, majd nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Tartósan felhős, párás tájak már csak északkeleten lesznek. Az élénk délnyugati, nyugati szél tavaszias enyheséget hoz: délután 5 és 15 fok között alakulhat a hőmérséklet. Éjfél körül száraz idő lesz, de ismét többfelé képződnek ködfoltok. +7 fok körül értékeket mérhetünk az újév első perceiben.

Újév napján aDuna-Tisza-közén többórás napsütésre, a Dunántúlon és a Tiszántúlon felhősödésre számíthatunk a kezdeti derűs időt követően. Nyugaton kisebb eső, zápor is előfordul. Többfelé lesz erős, néhol viharos az ÉNy-i szél. 9 és 14 fok között valószínű a csúcsérték.

Vasárnap rétegfelhős, párás időre van kilátás. Eső nem lesz. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon lehet. Marad az enyheség: délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és párás lesz a levegő. Akár tartós ködfoltok is lehetnek. Szórványosan várható szitálás, gyenge eső, ködszitálás. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz élénk. 5-13 fok valószínű délután.

Kedden marad a borongós, szürke idő. Többfelé alakulhat ki kisebb eső, szitálás. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. Egyelőre kitart a januári tavasz: +10 fok körül várható a maximum.

(fotó: Szalai Viktor)