Június 13. Csütörtök, Anett

A Dunántúlon többfelé vegyes csapadék

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé lesz csapadék: északnyugaton, az Alpokalján havazás, máshol havas eső, eső. A Dunától keletre inkább csak estétől lehet elszórt eső, szitálás. Eleinte a délkeleti, keleti, majd az északnyugatiszél élénkül meg. 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - az Alpokalján lesz a leghidegebb.

Pénteken erősen felhős, párás, főleg a Nyugat-Dunátnúlon néhol tartósan ködös idő várható. Az Alpokalja térségében zúzmara is lehet. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő kisebb eső. Gyenge marad a délnyugatira forduló légmozgás. +1, +3°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton estig erősen felhős lesz az ég, ismét lehetnek makacs ködfoltok. A déli területeken elszórtan várható kisebb eső, havas eső. Estétől megerősödik az északi szél - ezzel együtt a felhőzet is csökkeni kezd. Reggel -3, délután +3°C valószínű.

Vasárnap délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, de inkább csak délen és keleten fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, esetleg hó. +1 és +5 fok között várható a csúcsérték. Az északnyugati szél többfelé lesz erős.

Hétfőn csökken a felhőzet, legalább pár órás napsütés mindenhol várható. Az északnyugati, északi szél élénk lesz. 0-5 fok ígérkezik.

(észlelőnk korábbi fotója)