Május 23. Csütörtök, Dezső

Szürke idővel indul a hét

null

Hétfőn erősen felhős, vagy borult, párás, szürke időnk lesz. A nap első felében szórványosan lehet szitálás, néhol ködszitálás. Délután délnyugat felől lehet eső, elsősorban a Dunántúlon. Az északi szél mérsékelt marad. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén csökken a felhőzet, és többórás napsütés lehet; de a középső tájakon rétegfelhős maradhat az ég. Eső nem lesz. Az északias szél néhol megélénkülhet. 5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlása után napos idő várható, de napközben dél, délkelet felől rétegfelhőzet húzódik hazánk térsége fölé. Országos fagy lehet reggel, délutánra +7 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön anap első felében borult, párás időre van kilátás, majd délután dél felől - az élénk déli, délkeleti szél hatására - átmenetileg csökken a felhőzet. Estétől aztán nyugat felől esőfelhők érkeznek. 5 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. 4 és 10 fok között valószínű a maximum.

(kép: Havel Gábor)