Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Köd és napsütés

null

Pénteken reggelre sokfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet; mely a legtöbb helyen a déli órákra megszűnik, és változóan felhős, részben napos idő idő alakul ki. Főleg a Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor tartós lehet a rétegfelhőzet. A hőmérséklet délután 10 fok körül alakul (de a tartósan ködös tájakon csak 5 fok lesz).

Szombaton erősen felhős, vagy borult, párás időre számíthatunk. Elszórtan ködszitálás, szitálás teheti csúszóssá az utakat. Mérsékelt marad a délkeleti szél. Reggel 0 fok körül, délután 5-11 fok között valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. De a délutáni óráktól az északi tájakon lehetnek szakadozások a felhőzetben, kevés napsütéssel. Szitálás, gyenge eső előfordulhat. Estétől az északkeleti szél megélénkül. Marad az 5-12 fok közötti maximum.

Hétfőn egész nap rétegfelhős lesz az ég, csak kevés napsütésben bízhatunk. Egyre inkább megerősödik az északkeleti szél. A csúcsérték 10 fok körül alakul.

Kedden areggeli ködfoltok megszűnése után változóan felhős időnk lesz. A keleti, délkeleti szél élénk marad. 5-11 fok valószínű délután.

(fotó: Szinok Gábor)