Május 25. Szombat, Orbán

Fagyos reggel

null

Szerdán reggelre ködfoltok képződnek, illetve északkeleten rétegfelhők is lehetnek. Ezek megszűnését követően ragyogóan napos időnk lesz, csapadék nélkül. Szinte országszerte fagyni fog reggel: -10 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, délután is csak +6°C körüli értékeket mérhetünk. Gyenge marad a légmozgás, front nem lesz felettünk.

Csütörtökön sokfelé lesz párás, rétegfelhős az ég, kevés napsütés inkább a déli, délkeleti tájakon várható. Északon elszórtan kisebb eső, szitálás előfordulhat. A délkeleti szél nagy területen lesz élénk. 5 és 11 fok közé enyhül az idő.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, amit délutántól az Alpokalján havas eső, hó válthat fel. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödhet meg. 5 és 10 fok között változik a maximum.

Szombaton marad a borongós idő, és szórványosan újabb csapadék valószínű: hajnalban akár havas eső is lehet, napközben eső, szitálás várható. Reggel 1, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé alakul ki eső, amit estefelé északnyugaton havas eső, hózápor válthat fel. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik. 4 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

(észlelőnk korábbi fotója)