Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Este északon havazhat!

null

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet elvétve csapadék. Délután aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon egyre többfelé lehet havas eső, havazás. Délebbre eső várható. Eleinte az ÉNy-i, majd a DNy-i szél erősödhet meg. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán anap első felében még előfordul szitálás, majd délnyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt a Dunántúlon - de aztán rétegfelhők sodródnak hazánk fölé. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos. 6-12 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtökön beborul az ég, és sokfelé alakul ki eső, akár kiadós mennyiségben. A délnyugati szél napközben északnyugatira fordul és többször megélénkül. 5 és 10 fok között változik a hőmérséklet délután.

Pénteken reggelig délen és keleten még valószínű eső, amit rövid ideig havas eső válthat fel; majd északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. 2 és 7 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Szombaton változóan felhős, átmenetileg nyugodtabb időre van kilátás. Reggel országos fagy lesz, délután is csak +1, +6 fok várható.

(fotó: Mátyási Béla)