Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Esőt, havas esőt hozhat a hétvége

null

Csütörtökön reggelre főleg a délnyugati tájakon képződik köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Rétegfelhős időre számíthatunk, a déli és az északnyugati tájakon lesz a legnagyobb esély pár órás napsütésre. Kisebb eső csak az esti óráktól a délnyugati, nyugati területeken fordulhat elő. A délkeleti szél több helyen lesz élénk. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken borultságig növekszik a felhőzet, és délnyugat felől sokfelé várható eső. Az Alpokalján estétől havas eső, hózápor is előfordulhat. Eleinte a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. +6, +7°C körül várható a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban szórványosan várható ismét eső, havas eső, a hegyekben hó; majd napközben átmeneti csapadékszünet következik - ekkor ködfoltok képződhetnek. Estétől újra eleredhet az eső. Reggel 0, délután +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat, délnyugat felől újabb nedves levegő éri el hazánk térségét, ezért újabb esők, záporesők alakulnak ki. Párás lesz a levegő, foltokban sűrű köd is képződhet. Átmenetileg 6 és 12 fok közé enyhül a levegő, de estétől hidegfront érkezik, egyre erősebb északnyugati széllel.

Hétfőn aviharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, már csak futó hózáporok, jégdara záporok lehetnek. A csúcshőmérséklet mindössze +1 és +6 fok között valószínű.

(fotó: Mátyási Béla)