Május 25. Szombat, Orbán

Egyre párásabb reggelek

null

Szerdán reggelre sokfelé képződik köd, mely a délelőtti órákban megszűnik, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban párás, rétegfelhős tájak is. A legtöbb napsütés keleten valószínű. A délkeleti szél megélénkül. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország északkeleti felén és a Nyugat-Dunántúlon alakul ki elsősorban köd, mely fokozatosan megszűnik. Napközben változóan felhős idő lesz, az Alpokalján a legtöbb felhővel. Eső nem fordul elő. 9 és 14 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Pénteken ismét ködösen indul a reggel, de délutánra a legtöbb helyen naposra fordul az idő. Főleg délen lehet tartós ködfelhőzet. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad a 11 fok körüli maximum.

Hétvégén egyre makacsabb ködfoltokra van kilátás, egyre nagyobb területen egész nap rétegfelhős marad az idő. Eső nem lesz a hétvégén, esetleg éjszakánként lehet ködszitálás. Az északnyugati szél vasárnap délutántól élénkülhet meg. 7-12 fok körül alakul a hőmérséklet délutánonként.

(fotó: Cyclonerik)