Május 25. Szombat, Orbán

Délnyugat felől újabb esőfelhők jönnek

null

Szerdán reggelre többfelé képződik köd, rétegfelhő, mely csak lassan oszlik fel. A kevés napsütés után délnyugat felől beborul az ég, és estétől újabb eső, zápor alakul ki. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggel 4, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar is kitörhet. Délután a csapadék súlypontja már keleten lesz, nyugaton felszakadozhat a felhőzet. Eleinte a DK-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Délkeleten akár 22-23 fok is lehet, északon 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken az ország délkeleti felén marad a borult idő újabb esőkkel. Ezzel szemben északnyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet, és csak elszórtan fordul elő csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. 11-16 fok között valószínű a hőmérséklet.

Hétvégén reggelente párás, míg napközben változóan felhős időre van kilátás - legalább pár órás napsütéssel. Komoly csapadék sehol sem lesz. Délutánonként 12-14°C körül alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Györkő Zsombor)