Május 29. Szerda, Magdolna

A szombat lesz derűsebb

null

Szombaton areggelre képződött ködfoltok feloszlása után eleinte napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól dél, délnyugat felől felhősödés kezdődik. Eső nem lesz. Az északnyugati szél megélénkül. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős idő várható. A déli órákig szórványosan fordulhat elő gyenge eső. Délután északnyugat felől már gyakrabban szakadozik a felhőzet.Mérsékelt marad a légmozgás. Reggel 3, délután 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn erősen felhős, délelőtt borult idő lesz. A déli órákig többfelé lehet eső, szitálás; majd délutánra a déli területek felé elhagyja hazánkat a csapadéktömb. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen élénkül meg. Marad a 11°C körüli maximum.

Kedden aködfoltok megszűnése után felhőátvonulások lesznek, melyekből csak néhol alakul ki zápor. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk ÉNy-i légmozgás. 9-13°C körül valószínű a csúcsérték.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. A reggelek párásak lesznek, és gyenge fagy is előfordulhat. Délutánonként 9-11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

(fotó:Andras Pinter Photography)