Május 27. Hétfő, Hella

Az erős szél hatására felszakad a felhőzet

null

Szombaton északkeleten, keleten tartósan ködös, felhős idő várható. Ezzel szemben az ország nagy részén szakadozik a reggelre képződött ködfelhőzet, és változóan felhős, részben napos idő ígérkezik. Északkeleten fordulhat elő kisebb eső, szitálás. A nap első felében még erős lehet az északnyugati szél, de délutánra mérséklődik a légmozgás. 9-15 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Vasárnap reggelre többfelé, főleg a Dunántúlon képződik köd, mely csak lassan oszlik fel. Napközben rétegfelhős, és derűsebb tájak váltakoznak. Eső nem lesz. A délies szél néha megélénkül. 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult, párás idő lesz. Néhol tartós lehet a köd. Egyre többfelé alakulhat ki gyenge eső, szitálás. 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északkeleti szél mérsékelt lesz.

Kedden észak, északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen valószínű napsütés. Az északkeleti szél megélénkül. 5-10 fok várható.

Szerdán borús időre van kilátás, elszórtan esővel. A keleti, délkeleti szél megélénkülhet. Párás, több helyen akár tartósabban ködös lehet a levegő. +7 fok körül alakul a maximum.

(fotó: Szabó Bálint)