Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Szerdáig melegszik

null

Hétfőn délelőtt erősen (réteg)felhős lesz az ég, inkább csak délután szakadozik érdemben a felhőzet - ekkor észak felől számíthatunk pár órás napsütésre. Eső nem lesz. Mérsékelt marad az északnyugati szél. Reggel 5, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden areggeli párásság megszűnése után nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek hazánk térsébe. Ebből azonban csapadék nem alakul ki. A déli szél megélénkül. 15-16 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az egyre inkább megélénkülő déli széllel még melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence területére: délen akár 20 fok is lehet.

Csütörtökön északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de eső, zápor inkább csak estefelé és az északi tájakon fordul elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A felhős, borongós idő hatására csökken a hőmérséklet: 16 fok körül várható a maximum.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső is eshet. Délelőtt a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

(fotó: Ifj Gáspár Gézu)