Május 29. Szerda, Magdolna

Szél, a hegyekben akár hózápor

null

Szerdán reggel erősen felhős lesz az ég, és délnyugaton, valamint északkeleten szórványosan várható eső, záporeső. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de az északi, északkeleti tájakon ekkor is kialakulnak záporok, sőt az Északi-középhegység térségében hózápor, vagy jégdara zápor is lehet. Az északnyugati szél nagy területen élénkül meg, erős lökések is lehetnek. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a párásság megszűnése után napos, gomolyfelhős idő lesz; azonban a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és délután itt már eshet is. Reggel 0, +5 fok valószínű, tehát többfelé lehet talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken pedig 2 méteres magasságban is fagyni fog. Délutánra 13 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken északon, északnyugaton változóan felhős időre van kilátás, míg délen akár többórás napsütés is lehet. Csapadék nem fordul elő. Reggel -3 és +5 fok közötti hideg várható, délután 10-15 fokos értékeket mérhetünk.

Hétvégén változóan felhős időre van kilátás, vasárnap több napsütéssel és gyengébb széllel. Mindkét nap 14-15°C körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete. Csapadékra kicsi az esély.

(kép: Fischer Bernadett)